Meest gestelde vragen

Dé voedingsdeskundige in Leiden of Digitaal

Voor wie is de begeleiding van een gewichtsconsulent bedoeld?
De begeleiding is bedoeld voor volwassen met onder en/of overgewicht vanaf 18 jaar. Ook ben ik gediplomeerd om te werken met kinderen vanaf 4 jaar. Voor kinderen en jongeren werk ik met de KIKFORKIDS methode. Deze is speciaal door een pedagoog ontwikkeld en is erg doeltreffend. Is er sprake van een gezondheidsprobleem zoals extreme obesitas of diabetes 1, verwijs ik je door naar een diëtist.

Kan ik ook ter plekke na een consult pinnen/contant betalen?
Pinnen is helaas niet mogelijk in de praktijk. Na afloop van een consult ontvang je digitaal de factuur.

Kan ik ook terecht als ik graag wil aankomen?
Ja, samen kunnen we naar het voedingspatroon kijken. Wellicht is de energiebalans niet in de juiste balans waardoor aankomen niet lukt. Omdat het percentage van mensen die willen afvallen hoger ligt, is veel van de informatie op mijn website gebaseerd op mensen die willen afvallen. Mensen die willen aankomen zijn net zo welkom.

Is het mogelijk tijdens de consulten iemand mee te nemen?Als jij je daar prettig bij voelt, is het geen enkel probleem om iemand mee te nemen. Dit kan een partner, familielid of vriend(in) zijn. Soms wilt men meer begrip van hun partner tijdens het afvallen. De partner betrekken bij de consulten, kan hier een begin van zijn.
Kleine kinderen mogen ook meegenomen worden tijdens de consulten. Vanwege de duur van een intake is het verstandig om tijdens dit gesprek geen kinderen mee te nemen.

Is er een minimaal aantal consulten die ik moet afnemen?
Nee, wel heb ik de voorkeur te werken in traject vorm. Omdat een aanpassing in de huidige leefstijl niet zomaar aangepast kan worden, vind ik dit prettiger werken. De trajecten zijn te volgen in de praktijk in Leiden of online via E-Coaching.

Uiteraard kan er ook een los consult afgenomen worden. Maar de trajecten zijn voordeliger dan losse consulten. Vaak wordt tijdens de intake besproken welk traject het best bij jou van toepassing is.

Kan ik de consulten door mijn zorgverzekeraar laten vergoeden?
Ik ben aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulten Nederland waardoor de meeste zorgverzekeraars mijn consulten deels of helemaal vergoeden. Klik hier  voor meer informatie over de vergoedingen.  

Is er een verwijzing van de huisarts nodig?
Nee, er is geen verwijzing nodig. Iedereen is welkom in mijn praktijk. Ook zullen zorgverzekeraars mijn consulten vergoeden zonder doorverwijzing.

Is een thuisbezoek ook mogelijk?
Een bezoek bij jou thuis behoort ook tot de mogelijkheden. Ik reken ik een toeslag van 0,25 cent per kilometer. Voor de kikforkids methode heb ik zelfs de voorkeur om op thuisbezoek te komen.

Wat is het verschil tussen een gewichtsconsulent en een diëtist?
Een gewichtsconsulent begeleidt mensen met onder en/of overgewicht naar een gezonder gewicht en leefstijl. Een diëtist doet dit ook maar is vooral gespecialiseerd in voeding bij gezondheidsproblemen zoals extreme obesitas, schildklierafwijking of diabetes. Wanneer er een gezondheidsprobleem meespeelt, is een behandeling bij de diëtist de juiste keuze. Is dit niet het geval, kan je terecht bij een gewichtsconsulent of voedingscoach voor een meer persoonlijkere aanpak.