Overgewicht, wat nu?!

Dé voedingsdeskundige in Leiden of Digitaal

Gezond leven heeft niet alleen maar te maken met eten en drinken. Bijna net zo belangrijk zijn voldoende rust, slaap en voldoende beweging. Samen maken we een plan van aanpak voor een gezonde leefstijl, waarbij ik rekening hou met jullie wensen en doelen.

Jullie kind staat centraal, maar ook jullie als ouders en de andere gezinsleden spelen een belangrijke rol. Het is erg belangrijk dat jullie als gezin ervoor gaan. De begeleiding wordt geheel op het gezin afgestemd, zodat jullie kind naar een gezond gewicht toe kan groeien.

Het kind gaat dus geen streng dieet tegemoet. Dit is niet de oplossing en bovendien kan een kind tekorten ontwikkelen die nadelig zijn voor zijn of haar gezondheid.

Kinderen leren hoe ze gezond kunnen leven, leren dat ze zelf keuzes kunnen maken. Met behulp van een werkboek krijgen ze meer inzichten. Dankzij het werkboek leren ze al spelenderwijs waarom ze door gezond eten beter kunnen nadenken en meer energie hebben.

Meer energie om te sporten en spelen met vriendjes en heel belangrijk goed te kunnen groeien. Ook besteden we veel aandacht aan het vergroten van het zelfvertrouwen. Zodat jullie kind weer lekker in zijn of haar vel komt te zitten. 
Voor elke leeftijd is er mooi materiaal om de voorlichting te ondersteunen. 

Met de KIKFORKIDS methode worden jullie als ouders ook ondersteund. Jullie staan er niet alleen voor! Er zullen diverse handvatten aangereikt worden voor de praktische invulling. Zoals slim boodschappen doen, koken en beweging. 

Uiteraard is er ook voldoende tijd voor andere eventuele vragen. 
 

GRATIS KENNISMAKING INPLANNEN