Een sterk immuunsysteem

Een verzwakt immuunsysteem of verminderde weerstand door bijvoorbeeld medicijngebruik, leeftijd of ziekte, kan het coronavirus een zwaardere impact hebben. Het coronavirus kan dan de longen aantasten, waardoor mensen ernstig ziek worden.

Het immuunsysteem is de basis van je gezondheid. Het immuunsysteem is ons verdedigingssysteem, het leger dat vijandige indringers tegenhoudt. Ons immuunsysteem is onderverdeeld in 3 fases of delen. Iedere fase heeft zo zijn eigen taak. Voorbeelden van indringers zijn virussen, bacteriën en parasieten. Als je immuunsysteem goed functioneert, voel je je over het algemeen fit en gezond.

Sinds we het coronavirus kennen, komt ons immuunsysteem steeds vaker voorbij in de media. Mocht je met Covid 19 besmet raken, veroorzaakt het virus bij gezonde mensen met een sterk immuunsysteem slechts verkoudheidsklachten zoals keelpijn en hoesten, lichte benauwdheid en koorts. Meestal duurt dit niet langer dan één a twee weken. Mensen met een goede gezondheid doorstaan dit virus doorgaans zonder problemen.

Hoe versterk je je immuunsysteem?

Gezonde voeding en een gezonde leefstijl zijn belangrijk om je immuunsysteem sterk te houden.

Wat kun je doen om je immuunsysteem te versterken?

 • Vermijd zware maaltijden met te veel koolhydraten, vet of gefrituurd voedsel.
 • Beperk de consumptie van (bewerkt) vlees en snelle koolhydraten
 • Drink geen alcohol, frisdrank.
 • Eet veel groenten, 500 gram per dag.
 • Zorg voor rust en ontspanning.
 • Vermijd fel licht in de avond en voorkom stress

Werkwijze

1) Intake & Analyse

We starten de behandeling met een uitgebreid Intake gesprek en analyse. Om te achterhalen waar je klachten vandaan komen is het nodig dat we veel van je weten. Deze informatie verzamelen we door:

 • een uitgebreide vragenlijst
 • een voedingsdagboek
 • een uitgebreid intakegesprek
 • EMB Test
 • Eventueel nog een aanvullend laboratoriumonderzoek (ontlasting)

Door alle beschikbare informatie krijgen we inzicht in de factoren die een rol kunnen spelen bij het veroorzaken van de klachten.

2) Persoonlijk behandelplan

De behandeling is onderverdeeld in een aantal stappen of fases. Dankzij de uitgebreide uitslag van de EMB test krijgen we inzicht in de status van je gezondheid en wat de oorzaken zijn van je klachten, zoals de staat van je darmen, immuniteit, voedingstekorten en eventuele intoleranties. Op basis van de uitkomsten van het onderzoek en je doelstelling stel ik jouw persoonlijk behandelplan op. Het behandelplan is gericht op het aanpakken van de factoren die de klachten veroorzaken. Doelstelling van de behandeling is dat je je snel beter en fitter voelt en de klachten afnemen.

De doorlooptijd tussen het Intake consult en het volgende consult duurt ongeveer 2-4 weken

3) Begeleiding

Tijdens het tweede consult beginnen we met het bespreken van de uitslag van de EMB test.  Ik geef je uitleg over je persoonlijk behandelplan, waarin we invulling geven aan de vier pijlers: voeding, suppletie, beweging en mindset.

Na dit consult beginnen we met de opbouw van het immuunsysteem en de algehele ondersteuning van de lichaamsprocessen. Het verwijderen van eventuele slechte stoffen in het lichaam, het onder controle krijgen van de factoren die de klachten veroorzaken en het aanvullen van eventuele vitamine en mineralen tekorten.

We plannen elke maand een vervolgconsult, waarin we de tussentijdse resultaten en persoonlijke bevindingen bespreken. Waar nodig passen we het behandelplan aan.

4) Onderhoud

Als het gewenste resultaat bereikt is en je klachten zijn verdwenen, stellen we het onderhoudsplan op. Hiermee houd je je gezondheid en doelstelling ook na de behandeling op peil. Hierna ben je zelf goed in staat je gezondheid op peil te houden.

Wil jij aan de slag met je immuunsysteem?

Regie over je eigen welzijn en gezondheid.
Gratis kennismaking