ImuPro voedselovergevoeligheid testen

Wanneer u lijdt aan een chronische klacht die maar niet verdwijnt, kan de oorzaak wel eens een IgG-voedingsallergie (type III) zijn. Dit wordt in de volksmond voedselintolerantie genoemd. Typerend voor zo’n overgevoeligheid is dat de symptomen vaak pas een paar uur of zelfs dagen na het innemen van een ”trigger food” optreden. Dit maakt ze heel moeilijk te identificeren.

HOE KAN EEN VERTRAAGD VOEDSELOVERGEVOELIGHEID KLACHTEN GEVEN?

De darmwand kan worden beschadigd en kan lekken als gevolg van stress, infecties of medicijnen. Zo kunnen voedingsdeeltjes in de bloedbaan terecht voedselintolerantie testenkomen. Het immuunssysteem denkt dat dit (ten onrechte) schadelijke stoffen zijn en produceert specifieke antilichamen (IgG antistoffen). Dit kan leiden tot de vorming van immuuncomplexen die zich vervolgens vestigen in een deel van het lichaam, waar het de reacties veroorzaakt.

Met de ImuPro voedselintolerantie test kunt u ontdekken of er sprake is van een vertraagde voedselallergie.

Hoe werkt een vertraagd IgG-reactie?

Onze darm is het grootste immuunsysteem en is een bijna ondoordringbare barrière voor bacteriën, virussen en andere schadelijke stoffen. Als de darmwand intact is wordt ons voedsel goed verteerd en verloopt het normaal via het darmstelsel. Maar de integriteit van de darmwand kan ook beschadigd raken. Dit kan door bijvoorbeeld stress, medicatie, infecties, verkeerde voeding of schadelijke stoffen uit het milieu. Als de integriteit is aangetast kan het voorkomen dat voedselcomponenten door de darmcellen kunnen glippen. Zo komen ze in ons bloedbaan terecht en ons immuunsysteem denkt dat dit (ten onrechte) schadelijke stoffen zijn en produceert specifieke antilichamen (IgG antistoffen). Hierdoor kunnen er ontstekingsreacties ontstaan. Dit komt omdat ons immuunsysteem de voedingsmiddelen herkend als indringers. Deze ontstekingsreacties kunnen leiden tot niet-specifieke symptomen (bijv. vermoeidheid) of specifieke symptomen (bijv. hoofdpijn/migraine). Dit is afhankelijk van waar in ons lichaam het immuuncomplex wordt vernietigd.

Mogelijke symptomen van een voedselovergevoeligheid?

De voedselovergevoeligheid test wordt door vele artsen ingezet bij onduidelijke therapeutische klachten ingezet en wat kan duiden op een voedselovergevoeligheid (ook wel bekend als een voedselintolerantie). Enkele voorbeelden zijn:

 • Ziekte van Crohn
 • Diarree
 • Prikkelbaar Darm Syndroom (PDS)
 • Obstipatie
 • Colitus ulcerosa
 • Maagzuur
 • Chronisch Vermoeidheid Syndroom (CVS)
 • Hoofdpijn/Migraine
 • Reumatische problemen
 • Autisme
 • ADHD
 • Overgewicht/ondergewicht
 • Huidproblemen: eczeem, psoriasis etc.

Bij Pura kunt u terecht voor een uitgebreid voedselallergie IgG-type III onderzoek.

Hiervoor zijn diverse mogelijkheden

De medische verwerkingskosten per test bedragen €12,71
1) Artemis Fruit & Veg 88

Deze vingerpriktest geeft een rapport met duidelijke resultaten van 88 voedingsmiddelen – €180,60 excl 21% btw

”2)

”Deze

”3)

”Dit

”4)

”Dit

Hoe werkt de afname?

Bij de comfort wordt er door middel van een vingerprik bloed afgenomen door de coach. Deze bloedafname gebeurt tijdens de consulten. Wilt u een intraveneuze bloedafname? Dit kan ook. Hiervoor dient u bloed af te nemen bij een prikpoli. U kunt een afspraak maken voor de bloedafname bij u in de buurt en een dag naar keuze via het afsprakenbureau van Pro Health Medical.

Pro Health Medical werkt samen met een afsprakenbureau die een landelijke dekking heeft aan prikpunten. Om een afspraak te maken dient u eerst het prikformulier, die u krijgt tijdens het consult, in te vullen. Op dit formulier ontvangt u ook een stempel van de coach. Zonder stempel van een arts of coach worden de testen niet uitgevoerd.

Jouw lichaam is in staat om zichzelf te herstellen, mits jij de juiste impulsen geeft in dat herstelproces.