Tijd om jouw (darm)gezondheid terug in handen te nemen!

Je hebt al een tijd last van je buik en je wilt weten wat er aan de hand is. Misschien heb je al onderzoek gehad, maar zonder duidelijke conclusie. Of je bent naar huis gestuurd met de stempel 'Prikkelbare Darm Syndroom' en hier moet je moet er 'mee leren leven'.

Herken jij jezelf hierin?

Grote kans dat je darmflora niet optimaal is

• Je voelt je vaak opgeblazen (bloating)
• Je hebt last van buikpijn, krampen, of een opgeblazen gevoel
• Je hebt last van een afwijkende stoelgang; constipatie, diarree, of beide
• Je hebt last van gasvorming dat zich kan uiten in winderigheid of boeren
• Je hebt last van maagzuur en/of misselijkheid
• Je vermoed dat je voedings-intoleraties hebt
• Je bent vermoeid

Verschillende factoren kunnen deze klachten uitlokken. Denk aan een verstoorde darmflora, een bacteriële overgroei, parasieten, schimmels, enzymtekorten, stress, overgewicht etc.

Het is dan ook erg belangrijk om de oorzaak van je verteringsklachten te achterhalen. Om vervolgens deze effectief aan te pakken. Darmtherapie kan hier goed bij helpen

Stel je voor dat

  • Je niet meer op de bank ligt met buikpijn
  • Je geen last meer hebt een opgeblazen buik
  • Je weer kan genieten van eten
  • Je geen stress hebt over naar de wc gaan
  • Je weer vertrouwen hebt in jouw lichaam en je gezond en fit voelt
  • Je weer energie over hebt aan het einde van de dag!

Tijd om jouw (darm)gezondheid terug in handen te nemen!

Leg je niet neer bij je aanhoudende klachten!

Een prikkelbare darm, chronische darmontstekingen of 'gewoon' darmklachten hebben altijd een oorzaak. Het probleem is dat er vaak niet goed genoeg gezocht wordt. Door onderliggende oorzaken te vinden of uit te sluiten, kun je gericht stappen zetten om je klachten te verminderen of te voorkomen. Pura voedingscoach biedt gedegen onderzoek in een gecertificeerd laboratorium. Zo kom je snel te weten wat de oorzaak is van je (darm)klachten. Hiervan ontvang je een uitgebreide uitwerking en een begrijpelijke uitleg van de onderzoeksresultaten. Ik vertel je wat er aan de hand is en wat dat betekent. Zo leer je wat er aan de hand is in je lijf en waar de klachten vandaan komen.

80% Van de klachten komen voort uit de darmen. Ook klachten, waarvan in eerste instantie niet gedacht wordt aan de darm, zoals migraine, eczeem of depressies.

Oorzaken Darmklachten

• Verkeerde voeding
• Disbalans in je microbioom
• Verstoorde zuurtegraad
• Verstoorde lever
• Verstoorde spijvertering
• Weinig rust
• Stress

Maak je darmen weer gezond

Start met het Darm gezond traject

• Met een ontlastingsonderzoek gaan we doelgericht te werk
• je darm en maag klachten laten verdwijnen
• je onstekingen uit je lijf halen
• je lichaam weer in balans brengen
• je energie terug brengen
• Bewustwording van je eet en leefpatroon

Laat voeding je medicijn zijn
& je medicijn je voeding

Zeg ‘JA’ tegen je gezondheid

In 4 stappen naar gezonde darmen

1) Begin & Reiniging Fase

In deze eerste fase gaan we van start het lichaam te ondersteunen, om de afvalstoffen te verwerken en verwijderen. We beginnen daarom met een ondersteuning van de lever, nieren en lymfe.

2) De Reductie Fase

In fase 2 volgt het echte werk. Aan de hand van jouw uitslag van het ontlastingsonderzoek gaan we aan de slag met het reduceren van de bacteriën/schimmels/parasieten.

3) Heropbouw van de immuniteit & Darmflora

In fase 3 gaan we aan de slag met de opbouw, een fijne fase. Het is belangrijk dat we de slijmvliezen en darm flora weer gaan herstellen en aanvullen.

4) Mindful & Gezond eten

Fase 3 en 4 overlappen elkaar. Wanneer de darmen weer gezond zijn, gaan we uiteraard ook aan de slag met voeding. We creëren een volwaardig en gevarieerd eetpatroon. Je relatie met voeding wordt beter zodat je ook weer kan genieten van je eetmomenten.

Het Darm gezond traject

Wat houdt het in?

Darm coachingstraject.

Een individueel 1:1 coachingstraject van vier maanden. Ik begeleid jou naar gezonde darmen met een gezond eet en leefpatroon. Dit verdeeld over meerdere maanden in 4 fasen.

Persoonlijk adviesplan

Een uitgebreide uitwerking van je resultaten met persoonlijk behandelplan. Dit plan is een advies voor 3 tot 7 maanden. (afhankelijk van jouw uitslag) Op deze manier weet jij waar je aan toe bent, zodat jij doelgericht aan de slag kan met jouw darmgezondheid.

(online) consulten

Vooraf gaand ontvang je een uitgebreide digitale intake lijst. Eerste consult, intake consult(± 60 min) Tijdens dit consult bespreek ik welke onderzoeken ik aanraad. Na het eerste consult voer je thuis te betreffende testen uit. Na ongeveer 3/4 weken volgt een vervolgconsult van 60/90 min. Hier leg ik je in begrijpelijke taal de uitslag van jouw onderzoek uit. Hierna ga je aan de slag met je adviesplan. Hierna volgt nog 2x een vervolg consult van 30 min. Zo heb je 16 weken lang support tijdens meerdere consulten en Whatss app. Wil je langer begeleiding, dan is het mogelijk meer consulten te plannen tegen een meer prijs.

Gezonde voeding

Voeding is een belangrijk aspect bij darmgezondheid. Daarom ontvang je 3 maanden toegang tot jouw persoonlijke voedingsapp, die helpt je eetpatroon en gewoontes aan te pakken. Rekening gehouden met voedingsvoorkeuren en eventuele allergieën en intoleranties

Darm gezond traject
798
4 maanden
Let op de bovengenoemde prijs is zonder de laboratorium kosten. Je betaalt hiervoor precies de prijs die het lab ook rekent; niet meer en niet minder. In overleg bepalen we welk ontlastingsonderzoek voor jou van toepassing is.Let op de bovengenoemde prijs is zonder de laboratorium kosten. Je betaalt hiervoor precies de prijs die het lab ook rekent; niet meer en niet minder. In overleg bepalen we welk ontlastingsonderzoek voor jou van toepassing is.
Bovengenoemde prijs is exclusief de supplementen en of eventuele aanvullende testen die in het behandelplan worden aangeraden. Ik informeer je altijd vooraf over de kosten en je bent nooit ergens toe verplicht.Bovengenoemde prijs is exclusief de supplementen en of eventuele aanvullende testen die in het behandelplan worden aangeraden. Ik informeer je altijd vooraf over de kosten en je bent nooit ergens toe verplicht.
Bovengenoemde prijs komt in (gedeeltelijk) in aanmerking voor een vergoeding uit de aanvullende verzekering. Het ontlastingsonderzoek komt niet in aanmerking voor een vergoeding.Bovengenoemde prijs komt in (gedeeltelijk) in aanmerking voor een vergoeding uit de aanvullende verzekering. Het ontlastingsonderzoek komt niet in aanmerking voor een vergoeding.
Aan de slag

Jouw lichaam is in staat om zichzelf te herstellen, mits jij de juiste impulsen geeft in dat herstelproces.