Tijd om jouw (darm)gezondheid terug in handen te nemen!
Je hebt al een tijd last van je buik en je wilt weten wat er aan de hand is. Misschien heb je al onderzoek gehad, maar zonder duidelijke conclusie. Of je bent naar huis gestuurd met de stempel 'Prikkelbare Darm Syndroom' en hier moet je moet er 'mee leren leven'.
Herken jij jezelf hierin?
Grote kans dat je darmflora niet optimaal is
• Je voelt je vaak opgeblazen (bloating)
• Je hebt last van buikpijn, krampen, of een opgeblazen gevoel
• Je hebt last van een afwijkende stoelgang; constipatie, diarree, of beide
• Je hebt last van gasvorming dat zich kan uiten in winderigheid of boeren
• Je hebt last van maagzuur en/of misselijkheid
• Je vermoed dat je voedings-intoleraties hebt
• Je bent vermoeid
Verschillende factoren kunnen deze klachten uitlokken. Denk aan een verstoorde darmflora, een bacteriële overgroei, parasieten, schimmels, enzymtekorten, stress, overgewicht etc.
Het is dan ook erg belangrijk om de oorzaak van je verteringsklachten te achterhalen. Om vervolgens deze effectief aan te pakken. Darmtherapie kan hier goed bij helpen
Stel je voor dat
- Je niet meer op de bank ligt met buikpijn
- Je geen last meer hebt een opgeblazen buik
- Je weer kan genieten van eten
- Je geen stress hebt over naar de wc gaan
- Je weer vertrouwen hebt in jouw lichaam en je gezond en fit voelt
- Je weer energie over hebt aan het einde van de dag!
Tijd om jouw (darm)gezondheid terug in handen te nemen!
Wil jij graag zelfstandig aan de slag met onderzoeken?
DIY Intolerantie onderzoekLeg je niet neer bij je aanhoudende klachten!
Een prikkelbare darm, chronische darmontstekingen of 'gewoon' darmklachten hebben altijd een oorzaak. Het probleem is dat er vaak niet goed genoeg gezocht wordt. Door onderliggende oorzaken te vinden of uit te sluiten, kun je gericht stappen zetten om je klachten te verminderen of te voorkomen. Pura voedingscoach biedt gedegen onderzoek in een gecertificeerd laboratorium. Zo kom je snel te weten wat de oorzaak is van je (darm)klachten. Hiervan ontvang je een uitgebreide uitwerking en een begrijpelijke uitleg van de onderzoeksresultaten. Ik vertel je wat er aan de hand is en wat dat betekent. Zo leer je wat er aan de hand is in je lijf en waar de klachten vandaan komen.
80% Van de klachten komen voort uit de darmen. Ook klachten, waarvan in eerste instantie niet gedacht wordt aan de darm, zoals migraine, eczeem of depressies.
Oorzaken Darmklachten
• Verkeerde voeding
• Disbalans in je microbioom
• Verstoorde zuurtegraad
• Verstoorde lever
• Verstoorde spijvertering
• Weinig rust
• Stress
Maak je darmen weer gezond
Start met het Darm gezond traject
• Met een ontlastingsonderzoek gaan we doelgericht te werk
• je darm en maag klachten laten verdwijnen
• je onstekingen uit je lijf halen
• je lichaam weer in balans brengen
• je energie terug brengen
• Bewustwording van je eet en leefpatroon
Investeer in jezelf en je (buik)gezondheid
Orthomoleculaire darmtherapie kan worden ingezet bij het prikkelbare darmsyndroom (PDS), SIBO, ziekte van Crohn en colitis ulcerosa, en andere spijsverteringsproblemen.
Het Darm Traject
In dit 1:1 traject gaan we samen uitgebreid ontlastingsonderzoek en intolerantie onderzoek doen om precies te achterhalen wat er in jouw darmen speelt. Het eindeloos gissen en allerlei tips uitproberen is verleden tijd. Inplaats daarvan ontvang je een persoonlijk plan, gebaseerd op de specifieke behoeften van jouw darmen.
Het Darm gezond traject
Wat houdt het in?
Geen uitgebreid 1:1 traject nodig?
Wél graag onderzoek
Kies dan voor de DIY onderzoeksmogelijkheden
FAQ Traject
Voor wie is het Darm gezond traject geschikt?
Voor iedereen die écht inzicht wil krijgen in zijn of haar darmgezondheid. Je bent klaar om nu echt te achterhalen wat er in jouw darmen speelt. Het eindeloos gissen en allerlei gratis tips uitproberen is verleden tijd. We gaan aan de slag met een uitgebreid onderzoek wat inzicht geeft in jouw klachten. Daarnaast ontvang je een persoonlijk plan, gebaseerd op de specifieke behoeften van jouw darmen.
Dit traject is een intensief traject en is geen Quick fix. Het vraagt commitment vanuit jou om de gegeven adviezen zo zorgvuldig mogelijk op te volgen. Daarnaast komt er bij dit advies altijd een kuur supplementen plan. Wanneer je het gebruik van supplementen niet ziet zitten, raad ik je af dit traject te volgen.
Bij de huisarts komt er niets opvallends uit de onderzoeksresultaten. Wat maakt deze onderzoeken anders?
Regulieren laboratorium onderzoeken zijn gericht op de identificatie van specifieke ziekte indicatoren. Deze test zijn gestandaardiseerd en volgen protocollen die zijn vastgesteld binnen de traditionele geneeskunde.
In tegenstelling tot reguliere tests, streven klinische labtests waar ik mee werk niet alleen naar de identificatie van ziekte-indicatoren, maar ook naar het begrijpen van de diepere oorzaken achter gezondheidsklachten. Deze omvatten vaak een breder scala aan parameters die gemeten worden, waardoor een holistischer beeld van de gezondheid ontstaat. Ze bieden de mogelijkheid om inzicht te verkrijgen in risicofactoren en disbalansen, nog voordat ernstige(re) gezondheidsproblemen zich manifesteren.
Welke parameters worden getest?
De darmtherapiescreening is een heel uitgebreide darmtest die een compleet beeld geeft van de darmgezondheid. Met de uitslag van deze screening maak ik een persoonlijk therapieplan. In dit adviesplan werken we in fases aan volledig herstel en optimalisatie van de darmgezondheid.
Een overzicht van de gemeten onderdelen: spijsvertering, pH, (‘goede’ en slechte’) darmflora, mycologie (schimmels & gisten), Helicobacter Pylori, immuniteit van de darmslijmvliezen, meerdere (chronische) ontstekingswaarden, histamine, parasitaire belasting (parasieten).
Zijn de consulten online of fysiek?
De sessies kunnen zowel online als fysiek plaatsvinden, afhankelijk van jouw voorkeur en mogelijkheden.
Kan ik in termijnen betalen?
Bij aanvang van het traject dienen de laboratorium kosten (€689,-) volledig betaald te worden. Het traject kan in 3 termijnen (€307,-) betaald worden.
Wordt het traject vergoed?
Ik ben aangesloten als bij de beroepsvereniging voor orthomoleculair therapeut CAT. Ik heb hierbij geen overeenkomst gesloten bij zorgverzekeraars.
Hiernaast ben ik ook aangesloten als gewichtsconsulent voor het voeding en leefstijl advies. Deze consulten komen deels in aanmerking voor een vergoeding vanuit uit de aanvullende verzekering. Ik informeer je hier graag over.
Klinische laboratoriumonderzoeken binnen het complementaire veld worden (helaas) nooit vergoed door de zorgverzekeraar.
Je kan er wel voor kiezen deze kosten op te geven bij de belastingdienst.
Wat is niet inbegrepen?
Extra kosten voor hertesten, extra consulten, supplementen aanschaf en eventuele veneuze bloedafname zijn niet inbegrepen en worden apart in rekening gebracht.