Werkwijze

Dé voedingsdeskundige in Leiden of Digitaal

Advies op maat

Ik werk volgens de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad.

Ik bekijk iedere cliënt individueel en heb volledig de aandacht voor jou als persoon. Ik vind het belangrijk dat voeding leuk blijft en je ervan kan genieten.

Daarom doe ik niet aan diëten maar aan leefstijl verandering. Je hoeft absoluut niet bang te zijn voor een extreem dieet waarbij je koolhydraten, eiwitten of vetten hoeft te laten staan. Je mag en kan  brood en pasta eten blijven eten. Er zijn geen verboden dingen!

Via een eigen online portaal ontvang je jouw persoonlijke documenten en of recepten, persoonlijke weekmenu’s etc. Hiervoor ontvang je vooraf persoonlijke inlog gegevens.

Tijdens de consulten wordt er gemeten en gewogen. De middelomtrek wordt gemeten en het gewicht en BMI worden bepaald. Ik meet ook het lichaamsvetpercentage en het visceraal vet (het vet rondom de organen). 

Hiervoor maak ik gebruik van een lichaamscompositiemeter van Tanita. 

( De weeg en meet momenten zijn niet mogelijk bij E-coaching ) 

 

Kennismaking

Maak in de online agenda een afspraak voor een telefonisch kennismakingsmaking. Op jouw voorkeurs datum en tijd neem ik contact met je op. Of je komt bij mij in de praktijk langs. Dit gesprek is uiteraard volledig gratis en vrijblijvend. De duur van dit gesprek zal ongeveer 15 minuten zijn. Het is mogelijk om direct na het kennismakingsgesprek een afspraak te maken voor een intake maar is niet verplicht.

Intake

Voordat het intakegesprek plaatsvindt vraag ik je om één week een eetdagboek bij te houden. Hier ontvang je vooraf duidelijke instructies voor.
Zo krijg ik inzicht in je huidige eet-leefpatroon. Tijdens de intake gaan we het voornamelijk hebben over jouw huidige gewoontes en eetpatroon. Ook nemen we een uitgebreide vragenlijst door.
Dankzij al deze informatie krijg ik een duidelijk beeld van je huidige leefstijl en eventuele aandachtspunten. De duur van de intake is ongeveer 60 tot 70 minuten.

Consulten

In het eerste consult na de intake bespreken we jouw op maat gemaakte advies plan. De focus ligt op jou in het geheel en niet alleen op je gewicht. In de vervolg consulten begeleid ik je in het vinden van een nieuwe en gezonde leefstijl. Tijdens deze coaching consulten kijk ik samen met jou, hoe jij de stappen kan zetten naar een gezonde (re) levensstijl.

Voordelige Trajecten

Omdat een aanpassing in de huidige leefstijl niet zomaar aangepast kan worden, heb ik voorkeur om te werken in een traject. In grote lijnen zijn er 3 trajecten. 

Bekijk hier het aanbod van de verschillende trajecten.