BiometrIQ bloedsuiker analyse

Met een slimme glucose sensor die gedurende 14 dagen,
24/7 je bloedsuikerwaarden meet,
houden we alles in de gaten.
Kennismaking
BiometrIQ gekwalificeerd

Meten = Weten
Kom te weten hoe jouw lichaam werkt aan de hand van geavanceerde BiometrIQ analyses.

Inzicht in jouw lichaam

Ieder lichaam is uniek en werkt anders.Op basis van de suikeranalyse stel ik een gepersonaliseerd voeding en leefstijl plan op.

Snel & Effectief

De suikeranalyse biedt snel resultaat.Overwin je suikerverslaving, vind innerlijke rust en krijg een energie boost!

Waarom je bloedsuiker meten?

Het behouden van een stabiele bloedsuikerspiegel heeft enorme invloed op jouw gezondheid.
Dankzij de suikeranalyse of glucose meting krijg je inzicht wat jouw leefstijl en voedingspatroon voor een invloed hebben op je lichaam. Wanneer je eet en met name koolhydraten, gaan je glucosewaarden omhoog. Je lichaam gaat als reactie hierop insuline aanmaken. Insuline is een hormoon die je bloedglucose opneemt. Teveel aan insuline zorgt ervoor dat je vet opslaat niet in vetverbranding komt.

Daarnaast zorgt een stabiele bloedsuiker zorgt voor constante energie gedurende de dag, helpt bij het beheersen van je eetlust en stabiliseert je stemmingen. Door regelmatig je bloedsuiker te meten, ontdek je patronen en trends in je glucosewaarden. Hierdoor zie je hoe je gekozen voeding, lichaamsbeweging, stress en slaap jouw bloedsuikerspiegel beïnvloeden.

Dankzij de suikeranalyse brengen we jouw bloedsuikerspiegel in kaart. Dit geeft je de de controle om andere keuzes te maken en aanpassingen in je levensstijl door te voeren die een positieve impact hebben op jouw gehele gezondheid.

Wat levert de Suikeranalyse je op?

We gaan voor een leefstijl verandering. Het ‘geheim’ is om geen dieet te volgen, maar om nieuwe gezonde eet en leefgewoontes aan te leren die bij jouw leven passen. Door de analyse krijg jij direct inzicht in je huidige voedingspatroon en bloedsuiker.

We gaan geen calorieën tellen, je hoeft jezelf niet uit te hongeren of speciale dieet pillen te slikken. Een kort persoonlijk begeleidingstraject, om jouw bloedsuikerspiegel te optimaliseren.

Méér energie

Een stabiele glucosestofwisseling zorgt voor een constante toevoer van energie gedurende de dag. Door inzicht te krijgen in hoe voeding de bloedsuikerspiegel beïnvloedt, kunnen energiedips en vermoeidheid worden verminderd.

Gezonde leefstijl

Door jouw bloedsuiker te meten krijg je beter inzicht krijgt in hoe jouw lichaam reageert op voeding en beweging. Dit geeft je de kans om andere (voedings) keuzes te maken. Aanpassingen door te voeren in je leefstijl, die een positieve impact hebben op jouw gezondheid.

Persoonlijke aanpak

Door het in kaart brengen van de glucosestofwisseling krijg je een persoonlijk op maat gemaakt plan. Specifiek afgestemd op jouw lichaam en behoeften. Dit zorgt voor een effectievere aanpak in het behalen van jouw gezondheidsdoelen.

Optimalisatie van je voeding

Het begrijpen van de glucosestofwisseling helpt bij het identificeren van voedingsmiddelen die de bloedsuikerspiegel beïnvloeden. Met deze kennis kunnen we een persoonlijk voedingsplan samenstellen, dat de bloedsuikerwaarden stabiliseert en bijdraagt aan een gezonde levensstijl.

Gewichtbeheersing

Door de glucosestofwisseling in kaart te brengen, krijg jij inzicht hoe het lichaam reageert op voeding en welke factoren mogelijk bijdragen aan gewichtstoename. Deze inzichten hebben we nodig voor het gewicht onder controle te houden en of af te vallen.

Ben je klaar voor een positieve verandering in je leven?

In één maand jouw eet en leefstijl aanpassen aan jouw behoeften.

Gedurende 14 dagen 24/7 gaan we aan de slag met de glucose sensor die je bloedsuikerwaarden meet. De analyse houdt alles in de gaten, van voeding en beweging tot slaap en stress. Zo brengen we je suikerrespons tot in de puntjes in kaart. De analyse duurt in totaal 2 weken. Tijdens deze 2 weken hebben we 3 afspraken. Deze kunnen zowel in de praktijk, als online doorgaan. Na de twee weken volgen nog 2 weken met intensieve begeleiding. Zodat jij nu echt je voeding en leefstijl kan optimaliseren.
 • 1
  Intake consult

  Tijdens dit (online) 30 minuten consult brengen we de sensor aan en installeren we de app. Gedurende de eerste 4 tot 5 dagen scan je meerdere keren per dag de sensor om je dagelijkse bezigheden en je bloedsuikerspiegel te meten. Heel belangrijk om nu geen aanpassingen te maken in je gewoontes. We willen alles weten over jouw huidige levensstijl, zodat we precies kunnen zien waar we aan kunnen werken.

 • 2
  Interventie consult

  Na 4 á 5 dagen volgt het interventie consult (60minuten) om de resultaten te bespreken. We kijken naar je huidige voeding en beweging en je gewoontes. We bespreken de grootste aandachtspunten voor verbetering. Deze ontvang je in een plan samen met persoonlijk voedingsadvies. De aanbevelingen die je ontvangt brengen het verschil. Volg deze zo goed mogelijk op en kijk hoe je lichaam in no-time positief reageert.

 • 3
  Progessie consult

  Op dag 15 evalueren we jouw gepersonaliseerde voedingsplan en aandachtspunten. Tijdens dit consult (30minuten) kijken we naar de impact die deze aanpassingen hebben gehad op je bloedsuikerspiegel en eventueel gewicht. Mochten er nog verdere aanpassingen nodig zijn, passen we die gewoon aan! Op deze manier weet jij precies hoe jij verder te werk moet gaan voor een stabiele bloedsuikerspiegel en resultaat. Na het progessie consult is het nog niet afgelopen. Hierna volgen nog twee weken met begeleiding. Zodat jij in 1 maand je leefstijl echt kan aanpassen en een gezond eetpatroon ontwikkelt.

Welke inzichten brengt de suikeranalyse?

Hoe is de reactie op koolhydraten en suiker?
Hoe reageer ik op bepaalde voedingsmiddelen?
Wanneer ga ik in vetopslag of zit ik in de vetverbranding?
Waarom heb ik last van energiedips, weinig focus?
Waarom heb ik vaak hoofdpijn?
Wat doet stress met mijn bloedsuiker?
Wat is de beste voeding voor mijn lichaam?
Waarom word ik niet uitgerust wakker?

Te verwachten resultaten na de suikeranalyse?

Meer hormonale balans
Gewichtverlies
Gezonde leefstijl en gezond voedingspatroon
Verbetering in continue energie waarden
Minder energie “dips“
Meer inzicht in gezonde voeding

FAQ

Wat is een BiometrIQ suikeranalyse?

Met behulp van de glucose sensor is het mogelijk om gedurende 14 dagen de bloedsuikerspiegel om het kwartier te meten en monitoren.  De verzamelde glucosegegevens worden gecombineerd met een voedingsdagboek en samengebracht in een interactief rapport door BiometrIQ. Dit rapport geeft je inzichten een gepersonaliseerd beeld schetsen van hoe jouw lichaam reageert op suikers en koolhydraten etc.

Voor wie is de BiometrIQ suikeranalyse geschikt?

 • Wanneer je overgewicht hebt en moeite ervaart om af te vallen
 • Wanneer je vaak zin hebt in zoet of vaak een hongergevoel ervaart
 • Wanneer je vaak moe en futloos bent (namiddag dip)
 • Wanneer je regelmatig hoofdpijn hebt
 • Wanneer je bang bent dat je diabetes aan het ontwikkelen bent (of diabetes in je familie voorkomt)
 • Wanneer je volledig op jouw lichaam afgestemd voedingsadvies wil krijgen
 • Wanneer je rust in je lijf en hoofd wil
 • Wanneer je eindelijk je suikerverslaving wil overwinnen

Waar wordt de glucose sensor geplaatst?

De sensor wordt op de achterkant van de bovenarm geplaatst, dit kun je zelf doen of laten doen in de praktijk.

Hoevaak moet ik de sensor vervangen?

De sensor is voor 14 dagen, in deze periode blijft de sensor zitten. Je kan dag en nacht meten wat er met jouw glucose spiegel gebeurt. Na 14 dagen wordt de sensor gedeactiveerd en kan deze worden verwijderd.

Wordt de glucose sensor vergoed?

Het dragen van een glucose sensor wordt alleen vergoed bij diabetes patiënten. Deze bloedsuiker analyse is bedoeld om je inzicht te geven en je te helpen je doelen te bereiken.

Suikeranalyse traject
599
1 maand
Glucose sensor (twv190€) + app Glucose sensor (twv190€) + app
Intake consult Intake consult
Interventie consult Interventie consult
Persoonlijk voedingsplan & inspiratie recepten Persoonlijk voedingsplan & inspiratie recepten
Progressie consult Progressie consult
Rapport BiometrIQ en toegang tot de portal en app Rapport BiometrIQ en toegang tot de portal en app
1 maand lang Whatss app coaching voor al jouw vragen omtrent voeding/leefstijl1 maand lang Whatss app coaching voor al jouw vragen omtrent voeding/leefstijl
Tot 100% vergoeding voor de consulten uit de aanvullende verzekering. De sensor twv 190€ wordt niet vergoed.Tot 100% vergoeding voor de consulten uit de aanvullende verzekering. De sensor twv 190€ wordt niet vergoed.
Betalen in 3 termijnen mogelijk Betalen in 3 termijnen mogelijk
Start vandaag
Glucose sensor
190
Alleen mogelijk voor bestaande cliënten die in een traject zitten
Glucose sensor + appGlucose sensor + app
Rapport BiometrIQRapport BiometrIQ
De sensor komt niet in aanmerking voor een vergoeding van de zorgverzekeringDe sensor komt niet in aanmerking voor een vergoeding van de zorgverzekering
Start vandaag