Ongeveer 50% van de Nederlandse bevolking heeft een chronische ziekte.

Dit blijkt uit onderzoek van het Rijksinstituut van de Volksgezondheid. Het is de verwachting dat dit percentage de komende jaren stijgt.

Veel aandoeningen hebben een relatie met leefstijl, zoals overgewicht, diabetes, hart- en vaatziekten en darmklachten. Het is mogelijk om de trend van het groeiend aantal chronisch zieken te doorbreken, als veel mensen overgaan op een gezondere leefstijl. Dit is niet alleen de sleutel naar het verlagen van de kosten van de zorg, maar vooral naar een verbetering van de kwaliteit van leven.

Bijna 80% van de klachten komen voort uit problemen in de darmen. Ook klachten, waarvan in eerste instantie niet gedacht wordt aan de darm, zoals migraine, eczeem of depressies, hebben vaak een relatie met de gezondheid van je darmen. Deze gezondheidsklachten zijn vaak snel en makkelijk te behandelen.

❥ Zeg ‘JA’ tegen je gezondheid

Werkwijze

Intake & Analyse

Intake & Analyse
We starten de behandeling met een uitgebreid Intake gesprek en analyse. Om te achterhalen waar je klachten vandaan komen is het nodig dat we veel van je weten. Deze informatie verzamelen we door:

  • een uitgebreide online vragenlijst
  • een voedingsdagboek
  • een uitgebreid intakegesprek
  • EMB Test
  • Eventueel nog een aanvullend laboratoriumonderzoek (ontlasting)

Door alle beschikbare informatie krijgen we inzicht in de factoren die een rol kunnen spelen bij het veroorzaken van de klachten.

Persoonlijk behandelplan

De behandeling is onderverdeeld in een aantal stappen of fases. Dankzij de uitgebreide uitslag van de EMB test krijgen we inzicht in de status van je gezondheid en wat de oorzaken zijn van je klachten, zoals de staat van je darmen, immuniteit, voedingstekorten en eventuele intoleranties. Op basis van de uitkomsten van het onderzoek en je doelstelling stel ik jouw persoonlijk behandelplan op. Het behandelplan is gericht op het aanpakken van de factoren die de klachten veroorzaken. Doelstelling van de behandeling is dat je je snel beter en fitter voelt en de klachten afnemen.

De doorlooptijd tussen het Intake consult en het volgende consult duurt ongeveer 3-4 weken

Begeleiding

Tijdens het tweede consult beginnen we met het bespreken van de uitslag van de EMB test.  Ik geef je uitleg over je persoonlijk behandelplan, waarin we invulling geven aan de vier pijlers: voeding, suppletie, beweging en mindset.

Na dit consult beginnen we met de opbouw van het immuunsysteem en de algehele ondersteuning van de lichaamsprocessen. Het verwijderen van eventuele slechte stoffen in het lichaam, het onder controle krijgen van de factoren die de klachten veroorzaken en het aanvullen van eventuele vitamine en mineralen tekorten.

In deze fase plannen we elke maand een vervolgconsult, waarin we de tussentijdse resultaten bespreken. Op deze manier monitoren we de voortgang van de resultaten, en bespreken we je eigen bevindingen. Waar nodig passen we het behandelplan aan.

Onderhoud

Als het gewenste resultaat bereikt is en je klachten zijn verdwenen, stellen we het onderhoudsplan op. Hiermee houd je je gezondheid en doelstelling ook na de behandeling op peil. Hierna ben je zelf goed in staat je gezondheid op peil te houden.

jou start naar een betere gezondheid!

Regie over je eigen welzijn en gezondheid.