Gemarineerde Tofu met Broccoli

 

 

Tofu, hoe moet je dit bereiden en wat is lekker?!

Ik ging op zoek naar een aantal recepten en kwam uiteindelijk bij HelloFresh terecht.
Hun recept heb ik wederom aangepast naar mijn eigen versie.

Vroeger was ik geen tofu fan. Ik wist niet zo goed hoe of wat ik er mee moest. Tegenwoordig begin ik steeds meer recepten te proberen met tofu. Wanneer je het goed marineert is dat echt erg lekker! Deze eiwitrijke vleesvervanger wordt gemaakt van gestremde sojamelk. Tofu is een goeie vleesvervanger is erg licht en bevat veel eiwitten. Ik zou zeggen, proberen maar.

Tip laat de tofu zo lang mogelijk in de marinade liggen, zo krijgt je tofu extra veel smaak.

Ingrediënten voor 2 personen 

2 stuks Knoflookteen
1 stuk Rode peper
60 ml Sojasaus
250 g Tofu
500 g Broccoli
2 porties Zilvervliesrijst
2 eieren
2 stuks Bosui

2 el olijf olie
2 tl Honing
Peper en zout naar smaak

Bereiding

1
Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Meng in een kom 2 tl honing, de sojasaus, 1/2 teen knoflook en de rode peper. Snijd de tofu in blokjes van ongeveer 2 cm. Leg de tofu in de marinade en laat minimaal 1 uur marineren.

Tip leg de tofu en de marinade in een bakje met deksel, zo kan je de tofu lekker schudden.

2

Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes. Kook de zilvervliesrijst gaar, giet af en laat deze uitstomen.

3

Kook de broccoli in 5 min beetgaar en hou dit apart in een pan met deksel.

4

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een steelpan en kook het ei 6 minuten. Wil je een hardgekookt ei, kook per persoon 1 ei dan 8 – 12 minuten. Giet af en koel met koud water. Snijd ondertussen de bosui in fijne ringen en hak de pikante honingpinda’s grof.

5

Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de tofu met zo min mogelijk marinade in 5 – 10 minuten rondom bruin. Haal de tofu uit de pan, voeg de marinade toe aan de pan en schenk er 60 ml water  bij. Kook dit kort door zodat je een sausje krijgt.

6

Verdeel de rijst over de borden, schep de broccoli erop en verdeel de tofu erover. Schenk de marinade over het gerecht en snijd het ei voorzichtig boven het bord open. Garneer met de bosui.

Dit bordje ziet er heerlijk uit en het smaakt fantastisch!
Eet smakelijk! 

Een portie bevat zo’n 650kcal.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *